Ga naar Content

Velsen-Noord is aan het woord: er zijn 37 ideeën om een half miljoen euro te besteden

De goede ideeën voor een mooier Velsen-Noord liggen er, 37 stuks zelfs. Vanavond is de presentatie. De inwoners mogen het daarna zeggen: aan welke plannen gaat het dorp een half miljoen euro stukgooien?

Samen Gezellig Velsen-Noord - Foto: Thomas Jak / NH

Dat Velsen-Noord een impuls kan gebruiken, daar zijn de meesten het wel over eens. Een stapel rapporten laat zien dat het dorp een kwetsbare wijk is. In een mail zei inwoner Selvidan tegen NH Nieuws: "In Velsen-Noord wordt wel gewoond, maar niet geleefd."

"Er zijn veel plannen geweest in de afgelopen jaren. Nu moet er ook aangepakt worden", werd vorige week gezegd bij een bijeenkomst in het dorp. Daarom heeft de gemeente Velsen nu twee plannen in voorbereiding: Het Actieplan Velsen-Noord en Samen Gezellig Velsen-Noord.

Tekst loopt door na de video van vorige week over dat andere plan, Actieplan Velsen-Noord.

Velsen-Noord Actieplan - NH Nieuws

Volgens Samen Gezellig Velsen-Noord, het plan dat vanavond op Sportpark Rooswijk gepresenteerd wordt, mogen Velsen-Noorders stemmen op 37 verschillende ideeën die zij de afgelopen tijd zelf hebben ingediend. Eenmalig wordt er een half miljoen uitgegeven aan zeker vier van die ideeën.

De tekst gaat door onder de video over  Samen Gezellig van afgelopen juni

Ideeën voor een verbeterd Velsen-Noord - NH Nieuws

Vrienden van Velsen-Noord-voorzitter Hans Jaspers zei bij het indienen van de ideeën met een gekke bek: "Er moet een mooie fontein bij de ingang van het dorp komen." Uit dat soort ideeën kan Velsen-Noord nu serieus kiezen: je kunt stemmen op het maken van een vlag voor Velsen-Noord of een kunstwerk in het dorp.

Maar het mogen ook heel andere dingen zijn: eenmalige investeringen, zoals het langgewenste digitale informatiebord, of een elektriciteitskastje op het Stratingplantsoen, zodat evenementen niet meer op een aggregaat hoeven te draaien. Ook kan je kiezen voor evenementen die de naam Samen Gezellig eer aan doen: een leuke vierdaagse of Koningsdag. 

Afgelopen week heeft iedereen een krantje in de bus gehad met de 37 ideeën en een stemformulier. Vanavond worden de ideeën gepresenteerd en kunnen de eerste stemmen worden uitgebracht. Dat kan ook digitaal, tot 22 september.

Lees ook