Ga naar Content

Eigen doelpunt leidt volgende verlies Telstar in

Opnieuw heeft Telstar geen punten kunnen pakken. Een ongelukkig eigen doelpunt van Thomas Oude Kotte zorgde voor het verlies (0-1). Telstar heeft nu vier duels op rij verloren. 

Telstar-doelman Ronald Koeman Jr. buigt het hoofd - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Alex Plat en Robin Polley, de nieuwelingen van Telstar, begonnen op de bank bij de Witte Leeuwen. Zakaria Eddahchouri kreeg in de openingsfase meerdere kansen om op voorsprong te komen. Zo schoot hij eerst een vrije trap op doelman Jorn Brondeel, kopte tweemaal net over en zag een schot gekeerd worden. 

FC Eindhoven liet zag na de eerste helft pas voor het eerst aanvallend zien. Een inzet eindigde nog op de paal, maar de daaropvolgende aanval was wel raak. Evan Rottier gaf voor en Thomas Oude Kotte verschalkte zijn eigen doelman: 0-1. De ingevallen Quinten van den Heerik kreeg snel na zijn zijn invalbeurt een goede kans en kopte naast. Jasper Dahlhaus kon de score verdubbelen, maar schoot hoog over. Ondanks de zeven minuten blessuretijd bleef de stand ongewijzigd.

Vanwege de interlandperiode speelt Telstar zaterdag 9 september vanaf 16.30 uur thuis tegen VVV-Venlo. De Witte Leeuwen delen de laatste plek met Jong Ajax, die een slechter doelsaldo hebben. 

Opstelling Telstar: Koeman; Seedorf (Kaandorp/70), Apau, Soares, Oude Kotte, Faye (Plat/70); Overtoom, Van de Loo (Augustijns/79), Tahiri (Van den Heerik/57); El Kachati (Polley/79), Eddahchouri

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52