Ga naar Content

Deense competitie als springplank voor ambitieuze Jamie Jacobs uit Purmerend: "Iets nieuws"

Het transfergeweld van de afgelopen weken zit erop. De ene voetballer tekende letterlijk een minuut voor het sluiten van de deadline een nieuw contract. De ander deed dat in een eerder stadium. Zo maakte Jamie Jacobs half augustus al de stap naar Denemarken. De middenvelder uit Purmerend vervolgt zijn loopbaan bij Viborg FF. "Ik denk dat de manier van voetballen me hier wel ligt." 

Jamie Jacobs in actie voor Viborg FF - Foto: PRO SHOTS / Gonzalez Photo

"Het contact met Viborg liep al even", vertelt Jamie Jacobs vanuit Denemarken over z'n nieuwe club. Bij de huidige nummer acht van de Deense competitie tekende hij een contract voor twee seizoenen. "Na vier jaar Cambuur vond ik het wel mooi geweest. En ik wilde graag naar een nieuwe competitie waar ook weer andere ogen op je gericht zijn."

Ambities

"Ik hoopte eigenlijk op de Engelse Championship of Tweede Bundesliga in Duitsland", is Jacobs eerlijk over zijn ambities. "Er was ook wel wat interesse vanuit die competities, maar het totaalplaatje klopte vervolgens niet helemaal. Ik wil dan bijvoorbeeld wel het gevoel hebben dat ze me echt graag willen hebben en dat was nu niet het geval."

Tekst loopt door onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vlak voor vertrek naar Denemarken hield Jacobs zijn conditie op peil bij Jong AZ. De 25-jarige middenvelder speelde in het verleden vele jaren voor de Alkmaarse club en het beleid van de club laat toe om oud-spelers hun conditie op peil te houden. Inmiddels staat Jacobs op twee wedstrijden voor z'n nieuwe club Viborg.

"Ik wilde echt iets nieuws"

Jamie Jacobs

Als jeugdspeler kwam Jacobs uit voor FC Volendam en de club uit het Vissersdorp ligt om de hoek van de Purmerender. Plus de geplaagde Wijdbroeken konden wel wat versterkingen gebruiken. Toch zag hij een terugkeer niet zitten. "Ik wilde echt iets nieuws."

Tekst loopt door onder de foto.

Jamie Jacobs als speler van AZ - Foto: Orange Pictures

Anton Gaaei

"Vorig jaar eindigde Viborg als vierde in de competitie en een aantal jongens maakte vervolgens een mooie stap. Zo is de rechtsback Anton Gaaei onlangs gekocht door Ajax. Zo'n scenario zie ik ook wel voor me. Één à twee seizoenen hier spelen en dan een stap hogerop maken."

Morgen gaat Jacobs met Viborg op bezoek bij landskampioen FC Kopenhagen.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52