Ga naar Content

Gerelateerde videos

Samenvatting: afgang voor VOC in Supercup tegen Venlo

VOC heeft de Supercup-finale verloren van angstgegner Venlo. De Amsterdamse handbalsters gingen hard onderuit bij de eerste test van het seizoen: 16-30. Vooral Diede Konings bleek een plaaggeest met acht goals. 

Het begin van VOC was zeer matig. De regerend landskampioen stond binnen de kortste keren al 1-7 achter, daardoor werd de finale eigenlijk nooit een wedstrijd. VOC probeerde het tij nog te keren door veel feller de duels in te gaan, maar ook dit sorteerde niet het juiste effect. VOC kreeg juist veel tijdstraffen en strafworpen tegen waardoor het verschil alleen maar groter werd. Bij de rust had Venlo al een marge van negen punten met VOC (6-15). 

Pijnlijk

De Limburgers gaven de Amsterdammers geen moment het gevoel de zege uit handen te geven. De middag werd pijnlijker en pijnlijker voor VOC en uiteindelijk stond de eindstand van 16-30 op het scorebord. Het krachtsverschil is opvallend, aangezien de Amsterdammers in mei nog landskampioen werden door Venlo te verslaan.

Zaterdag 2 september begint het nieuwe eredivisieseizoen bij de vrouwen. VOC gaat in de eerste speelronde op bezoek bij Velo.  

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52