Ga naar Content

Landstitel en champagne voor VOC na zege op Venlo

VOC heeft vanmiddag het landskampioenschap behaald door een overwinning op Venlo: 31-28. Dat was ook vorig jaar de finale om de titel, maar toen waren de Limburgers te sterk. Het is de zevende keer dat VOC de beste van Nederland is geworden. "Het voelt heel erg lekker dat de titel weer terug is", sprak trainster Rachel de Haze na afloop. 

VOC viert feest - Foto: NHV

De eerste wedstrijd in de best of three-serie ging ook naar VOC. Die werd gewonnen met 32-25. In de beginfase was het nog zeer gelijkopgaand (10-10), totdat Faye Janson de Amsterdammers hielp aan een 14-11 tussenstand. De rust werd gehaald met 15-13.

Tekst gaat verder onder video.

VOC-trainster Rachel de Haze haalt het landskampioenschap weer naar Amsterdam - NH Nieuws

Het werd halverwege de tweede helft nog spannend (23-23), maar verder liet VOC Venlo niet komen. Mede door drie treffers van Daphne Luchies werd een gat geslagen (27-24), die daarna niet meer werd weggeven. Het eindigde in 31-28 en het feest barstte los in Amsterdam-Noord. 

Tekst loopt door onder video.

Jill Kooij na het behalen van de achtste landstitel met VOC Amsterdam - NH Nieuws

Laatste wedstrijd Jill Kooij

Voor de 27-jarige Jill Kooij was het haar laatste wedstrijd. Ze wil gaan werken aan haar maatschappelijke carrière en meer tijd aan haar familie gaan besteden.

"Ik wil mij nu focussen op wat andere dingen, maar zeg nooit nooit"

handbalsters Jill Kooij

Kooij kwam deze zomer terug nadat ze een aantal jaren in Duitsland had gespeeld. Na één seizoen stopt ze definitief met handbal. Toch sloot ze na afloop van het behalen van het landskampioenschap een rentree niet uit. "Lichamelijk kan ik het nog wel aan. Ik wil mij nu focussen op wat andere dingen, maar zeg nooit nooit", aldus Kooij. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52