Ga naar Content

Eerste hoofdprijs gaat aan de neus van handbalsters VOC voorbij: "De dekking kakte in"

Het is VOC vanmiddag niet gelukt om de bekerfinale te winnen. De handbalsters verloren met 36-30 van concurrent Venlo. De traditionele eindstrijd in Almere stond voor het eerst sinds 2019 (vanwege corona) op het programma. 

Foto:

Het begin van VOC was nog goed. De handbalsters kwamen met 6-3 voor, al stond het snel weer gelijk (6-6). Het resterende gedeelte van de finale was gelijkopgaand, totdat de Limburgers vlak voor rust een gaatje sloegen: 19-16. 

"Wij begonnen goed, maar krijgen gewoon te veel goals tegen"

VOC-trainster Rachel de Haze

Die klap kwam VOC niet meer te boven en ging het van kwaad tot erger. De marge werd in de tweede helft zelfs uitgebreid naar zes punten (27-21). De handbalsters vochten nog voor wat ze waard waren, maar het mocht niet baten. De laatste keer dat VOC de beker won was in 2018. "Wij begonnen goed aan de wedstrijd. Daarna zakte dat in en krijgen wij veel en veel te veel goals tegen. Onze dekking stond niet aan", was het commentaar van VOC-trainster Rachel de Haze.

HV Volendam speelt vanmiddag vanaf 16.00 de mannenfinale tegen Hurry-Up. 

VOC-trainster Rachel de Haze na het bekerverlies tegen Venlo: "Te veel goals tegen" - NH Nieuws

Finale kampioenschap

Beide ploegen treffen elkaar de komende periode ook in de strijd om de landstitel. In een best of three-serie wordt er beslist wie zich landskampioen mag noemen. De eerste finale is komende zaterdag vanaf 14.00 uur. "Het is de kunst om het team in één a twee dagen weer op te lappen en zo toe te werken naar die andere prijs", blikte De Haze vooruit.

Lees ook