Ga naar Content

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse rotonde, bejaarde gewond geraakt

Voor de zoveelste keer is een fietser gewond geraakt bij een botsing op een rotonde op de Burgemeester Kasteleinweg (N196) in Aalsmeer. Ditmaal raakte een bejaarde man van 82 jaar gewond toen hij tegen een auto botste.

Opnieuw aanrijding Aalsmeerse rotonde - Foto: VLN Nieuws

Volgens een woordvoerder van de politie is de man met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over zijn verwondingen is niets bekend, wel vertelt de woordvoerder dat de politie 'geen verder onderzoek naar de aanrijding doet'. De weg is inmiddels weer vrijgegeven.

De meeste ongelukken gebeuren ter hoogte van de Dorpsstraat in Aalsmeer, maar ditmaal vond het ongeluk plaats bij de rotonde die de Burgemeester Kasteleinweg met de Oosteinderweg verbindt.

Tekst gaat door onder de foto's.

Vanwege het grote aantal ongelukken nam de gemeente op 1 juli maatregelen om de N196 veiliger te maken. "We zien dat het aantal ongelukken wel verminderd, maar we moeten natuurlijk zorgen dat er geen ongelukken meer gebeuren. Elk ongeluk is er één te veel", vertelde Laura Tas, woordvoerder van de gemeente Aalsmeer, daar begin deze maand over tegen NH.

Minder prikkels op de weg

Deze maatregelen zijn vooral gericht op het verminderen van 'prikkels' voor alle weggebruikers, en bestaan onder andere uit het verwijderen van voorsorteervakken op rotondes, busbanen verduidelijken en bebording aanpassen. Ook moeten de bussen voor de rotonde van de Dorpsstraat stoppen. Bij de andere rotondes remt de bus al af, omdat daar bushaltes zitten.

Tekst gaat door onder de kaart.

De voorzorgsmaatregelen van de gemeente zijn niet alleen op autoverkeer gericht. Een grote zorg is de hoge snelheid waarmee fietsers, veelal op een e-bike, over de rotondes gaan. Uiteindelijk wil de gemeente 'zwaardere maatregelen' doorvoeren, zoals het aanpassen van de wegstroken.

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]