Ga naar Content

Kat in 't bakkie: Jessica Schilder met gemak naar WK-finale kogelstoten

Jessica Schilder staat in de WK-finale in Boedapest. De kogelstootster uit Volendam stootte bij haar eerste poging al de kwalificatie-limiet van 19,10 meter. Haar afstand was namelijk 19,64 meter, haar beste worp van het seizoen. Daarmee won ze ook de kwalificatie. Jorinde van Klinken staat ook in de finale.  

Jessica Schilder - Foto: Peter De Voecht / Photo News

Het seizoen verliep nog niet vlekkeloos voor Schilder. De Volendamse werd dit voorjaar vijfde op de EK indoor en was niet fit. Dat kwam door een val in februari tijdens een wedstrijd in Madrid, daar liep zijn een pijnlijke elleboog op. Ze had tijd nodig om te herstellen en ging er mentaal aan onderdoor. Bij de NK vorige maand, waar ze een nationale titel pakte, voelde ze zich weer optimaal. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Schilder was na afloop uiteraard tevreden. "Dit was ook wel wat ik had gehoopt. Het is weer gezellig met de meiden. Mijn doel voor de finale is vooral genieten."

De finale is zaterdagavond vanaf 20.15 uur. Rik Taam sluit dan ook zijn meerkamp af. De estafetteploegen 4x100 meter vrouwen en 4x400 meter mannen/vrouwen komen ook in actie.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52