Ga naar Content

Volendam trots op 'hun' krachtpatser Jessica Schilder na Europese winst kogelstoten

In Volendam is vandaag maar een naam die over ieders lippen gaat; Jessica Schilder. De 24-jarige kogelstootster uit het dorp is namelijk de eerste Nederlandse vrouw die over een afstand van meer dan twintig meter een kogel stoot. "Ze heeft er keihard voor gewerkt", zeggen klasgenoten en sporters van haar oude club. Ze laten maar wat graag zien hoe moeilijk het is om een kogel van vier kilo 20, 24 meter te gooien.

Volendam trots op hun krachtpatser Jessica Schilder na Europese winst kogelstoten - NH Nieuws

"Ik haal vier en een halve meter", zegt jeugdtrainer Annemarie Joosten van A.V. Edam. Ze weet nog goed dat de kleine Jessica begon met het werpen van een 2 kilo-bal. "Echt heel bijzonder wat ze heeft gedaan."

Jan Tuijp zit ook op de club en heeft vroeger met Schilder getraind. "Ze was altijd heel serieus en prestatie gedreven." Hij wil ook voor ons een kogel stoten, en komt op ruim dertien meter.

"Ik zag hem vliegen en ik dacht 'dit zit goed'," zegt Jessica die het allemaal nog moeilijk kan geloven. Op NH Radio vertelt ze dat haar telefoon de hele dag en nacht roodgloeiend heeft gestaan. Ze geniet van alle mooie woorden uit haar dorp en denkt dat ze nu misschien wel herkend wordt op straat. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]