Ga naar Content

HV Volendam 'lichte favoriet' in finale Supercup

Het nieuwe seizoen begint voor HV Volendam met een mooie krachtmeting. De bekerwinnaar staat zaterdagavond in de Supercup-finale tegen kampioen Lions in Houten. "Ik schat onze kansen hoger in dan vorig jaar. Misschien zijn we zelfs de lichte favoriet", aldus trainer Geert Hinskens. 

Volendam-coach Geert Hinskens in actie tijdens de bekerfinale - Foto: Orange Pictures

Hinskens spreekt van een 'rommelige voorbereiding'. Zo hadden een paar spelers blessures meegenomen vanuit het vorige seizoen en kampten sommigen met kleine pijntjes. "Gelukkig merkte je aan het eind van de voorbereiding dat het beter ging. We speelden goede oefenwedstrijden tegen buitenlandse ploegen, dus hopelijk wordt dat bevestigd in de finale."

De 33-jarige Limburger, die zaterdag aan zijn tweede seizoen als trainer begint bij Volendam, heeft nagenoeg een fitte selectie tot zijn beschikking. Oskar Schöll en Lucas Schneider zullen sowieso ontbreken. "Lucas had last van een polsblessure en hij moet ook een operatie ondergaan. Daar hielden we al rekening mee en we zullen hem een tijdje moeten missen."

Tekst gaat verder onder de foto. 

Lucas Schneider in actie voor Volendam - Foto: Orange Pictures

"Dat is zeker fijn", bevestigt Hinkens op de stelling dat ze ploeg grotendeels intact is gebleven met een aantal nieuwelingen. "Dat is echt een wereld van verschil met vorig jaar. We hadden toen een extreem nieuwe ploeg, waarvan slechts één basisspeler bleef. Dit jaar konden we vanaf een hoger niveau vertrekken in de voorbereiding en sneller op de details ingaan. De nieuwe jongens zijn ook redelijk moeiteloos ingestroomd."

Favorietenrol

De trainer van HV Volendam heeft het gevoel dat zijn ploeg en Lions dichter naar elkaar zijn gekropen qua niveau. "Onze kansen zijn hoger dan in de finale om het kampioenschap. Ik denk dat we zelfs licht de favoriet zijn. Het is moeilijk inschatten, omdat ze een nieuwe trainer hebben. Al verwacht dat ik ze op dezelfde voet verdergaan als vorig jaar."

Aalsmeer en HV Volendam houden elkaar in evenwicht - Foto: NH Sport

Op dit moment ligt de focus nog volledig op de finale om de Supercup, maar volgende week zaterdag start Volendam in de BENE-League tegen Aalsmeer. "Een mooie start van het seizoen. Na die twee wedstrijden weet je meteen hoe de vlag erbij hangt. De druk om goed te beginnen aan de competitie is er ook meteen, dan is het fijn dat je niet tegen een zwakkere broeder speelt."

Final 4

"Ik vind dat we met onze versterkingen een gooi moeten doen naar een plekje in de Final 4 van de BENE-League", is Hinskens stellig. De laatste keer dat Volendam bij de laatste vier zat was 2014. "Dat is behoorlijk lang geleden. Er zullen vijf a zes andere ploegen zijn met dezelfde ambitie, dus het zal dringen worden. We horen met onze kwaliteiten daarbij."

NH Sport is morgen aanwezig bij de Supercup-finales van HV Volendam (18.00 uur tegen Lions) en VOC (15.00 uur tegen Venlo). Van beide duels zijn na afloop reacties en samenvattingen te zien op onze kanalen. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52