Bekroning voor HV Volendam: handballers pakken beker

Groot feest voor de handballers van HV Volendam. Zij hebben vandaag de beker gepakt na een zege (29-25) op Hurry-Up. Het is voor de negende keer dat de Volendammers de beste waren in de bekerfinale.

De handballers van Volendam vieren feest met de meegereisde supporters - Foto: NH Sport / Thomas Brood

Zoveel goals als bij de vrouwenfinale vielen er niet bij de mannen. Volendam sloeg wel snel een gaatje in de wedstrijd: 11-7. De tegenstander uit Zwartemeer knokte zich voor de rust nog achter terug naar 12-11.

"Wij hebben een super solide wedstrijd gespeeld. Dat heb je nodig in een finale"

Volendam-trainer Geert Hinskens

In de tweede helft kwam Hurry-Up zelfs op gelijke hoogte (14-14). Hierna sloeg Volendam echter weer de klok en gaf het de marge van vier doelpunten (18-14) niet meer weg. Dat kwam mede door het goede keeperswerk van Evan de Lange.

Tekst loopt door onder video.

Geert Hinskens pakt zijn eerste prijs met Volendam als trainer - NH Nieuws

Keeper Evan de Lange keepte een prima pot. "Het ging goed vandaag, maar ik had dat niet gekund zonder die jongens voor mij", sprak een bescheiden Evan de Lange.

Keeper Evan de Lange na bekerwinst: "Echt geweldig" - NH Nieuws

Zaterdag staat voor Volendam de laatste wedstrijd in de HandbalNL League op het programma. De Volendammers kunnen zich nog plaatsen voor de best-of-three. Dan moeten ze zaterdag winnen op bezoek bij Tachos en hopen dat Aalsmeer verliest van Lions.