Ga naar Content

Aanwijzingen voor ontvoering van West-Friese vermiste vrachtwagenchauffeur

De politie heeft aanwijzingen dat een West-Friese vrachtwagenchauffeur anderhalve dag lang ontvoerd was. Twee weken geleden wordt er groot alarm geslagen over de vermissing van de 36-jarige man uit Hoogkarspel. Na onderzoek blijkt nu dat er aanwijzingen zijn voor een misdrijf.

Recherche bij aantreffen lege vrachtwagen - Foto: Inter Visual Studio

Dat meldt de politie aan NH. "Hij is spoorloos en zijn naasten maken zich zorgen om hem", is zaterdag 12 augustus hun boodschap aan Nederland. De vrachtwagenchauffeur is dan al sinds vrijdagochtend vermist. 

Hij verlaat dan namelijk rond 9.45 uur met zijn vrachtauto zijn woonplaats Hoogkarspel. Die wagen, een zwarte truck met een witte oplegger, wordt vervolgens bij een loods aan de Gedeputeerde Laanweg in Andijk, zo'n 10 kilometer verderop, aangetroffen. Leeg.

Massaal gedeeld

De vermissingsoproep wordt massaal gedeeld en op zaterdagmiddag meldt de politie dat de man weer terecht is. Hij kwam naar verluidt 'aanlopen'. En het zou 'redelijk goed' met hem gaan.

Vandaag brengt de politie naar buiten dat het onderzoek zich nu niet meer richt op een vermissing, maar op een mogelijke ontvoering van de vrachtwagenchauffeur. 

Tekst gaat door onder de foto.

De truck van het slachtoffer - Foto: Inter Visual Studio

"Uit het onderzoek zijn daar aanwijzingen over naar voren gekomen", aldus een woordvoerder. Wat die aanwijzingen zijn en wie er mogelijk achter zit, daarover worden op dit moment geen uitspraken gedaan. 

Sigaretten in loods

Wat ook nog speelt, is dat er in Andijk, in de loods bij de lege truck van het slachtoffer, een lading nepsigaretten en tabak wordt gevonden. Wat hier achter zit, wordt op dit moment door de FIOD (opsporing van de Belastingdienst) onderzocht. 

Of er een verband is tussen de mogelijke ontvoering en de vondst van de illegale middelen is niet duidelijk. De FIOD wil niet reageren op vragen van NH. 

Tips over dit verhaal? Mail naar [email protected] of [email protected]