Ga naar Content

Zandvoort heeft zin in Grand Prix: "Organisatie staat, we hebben er alles aan gedaan"

Zandvoort staat te trappelen om de eerste Formule 1-coureurs te ontvangen. In veel tuintjes, op balkons en aan gevels hangen finishvlaggen, Red Bull-versieringen en foto's van Max Verstappen. "Ja, we hebben er zin in", vertelt een bewoonster van de Van Speijkstraat, voor het derde achtereenvolgde jaar de meest uitbundig opgetuigde toegangsweg naar het circuit.

Zandvoort heeft de komende dagen de schijnwerpers op zich gericht. Van vrijdag tot en met zondag komen in totaal zo'n 350.000 mensen naar het circuit. Op enkele incidenten na, waarbij vorig jaar vrouwen seksistisch werden bejegend, verliepen de twee voorgaande edities vlekkeloos.

De gemeente Zandvoort heeft reden om aan te nemen dat dat ook dit keer weer zo zal zijn, al blijft burgemeester David Moolenburgh op zijn hoede. "Waar per dag 100.000 mensen naar een evenement komen, zijn er natuurlijk altijd risico's. Maar ik weet zeker dat we er alles aan hebben gedaan om het in goede banen te leiden."

Tekst gaat verder onder de video.

Grand Prix - NH Nieuws

Moolenburgh onthulde met wethouder Jan-Jaap de Kloet op de Boulevard de Favauge, een showmodel van de bolide waarmee van Max Verstappen zondag geacht wordt voor de derde keer op rij de Dutch Grand Prix te winnen. Het trok mensen die zich wilden laten vereeuwigen bij de auto van de Nederlandse coureur.

Zandvoort leeft mee

Bij die aanblik wreef Moolenburgh zich vergenoegd in de handen. De burgervader is blij dat de Zandvoorters de Grand Prix in de armen hebben gesloten. "Het is toch fantastisch hoe de mensen meeleven. Als je al die vlaggen in de straten ziet, kan je zeggen dat Zandvoort zich letterlijk opmaakt voor komend weekend", zei hij.

Lees ook

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]