Start van hoofdcontent

't Veld

nl

Bankpasfraudeur na korte achtervolging aangehouden in 't Veld

20 augustus 2023, 17.35 uur · Aangepast 20 augustus 2023, 18.56 uur · Door Redactie

Een 53-jarige Groninger is aangehouden in 't Veld voor het frauderen met betaalproducten. De politie arresteerde hem op heterdaad nadat hij een hoogbejaarde vrouw uit de gemeente Hollands Kroon voor de zoveelste keer wilde oplichten.

Foto: Adobe Stock

De bejaarde vrouw wordt voorafgaand aan de aanhouding telefonisch benaderd door oplichters die doen alsof ze bankmedewerkers zijn. Na aandringen bij de vrouw maakt zij meerdere malen geld naar hen over.

In de val

De vrouw vertrouwt het zaakje uiteindelijk niet en praat erover met mensen in haar omgeving. Deze mensen lichten hierop de politie in, die in actie komt. Wanneer de fraudeur opnieuw contact met de vrouw opneemt en zegt dat hij langs wil komen om haar bankpas op te halen, wordt hij in de val gelokt. De politie staat de Groninger namelijk op te wachten wanneer hij bij zijn slachtoffer aanbelt.

Mogelijke mededaders ontkomen

Wanneer de 53-jarige man inziet dat hij in de val is gelokt, slaat hij op de vlucht. Na een korte achtervolging houdt de politie de man op heterdaad aan. Een politiehond wordt ingezet om op de vluchtroute te zoeken naar achtergebleven sporen. Volgens de politie zijn 'mogelijke mededaders helaas ontkomen'.

Pas op: babbeltrucs & bankfraude

De politie waarschuwt Noord-Hollanders voor babbeltrucs en bankfraudeurs. In onze provincie zijn oplichters actief die mensen proberen te beroven van geld en waardevolle spullen.

  • Vertrouw je de situatie niet, bespreek dit met iemand in je omgeving en vraag hen eerst om advies voordat je geld overmaakt.
  • Vraag altijd om een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf bij je langskomt.
  • Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen of thuiszorginstellingen komen nooit zonder afspraak bij je thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren.
  • Geef nooit je pinpas en/of pincode af. Een bedrijf, bank of de politie vraagt daar nooit naar.
  • Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze er ook uitzien.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]