Ga naar Content

Babbeltruc bij vrouw (83) in verzorgingshuis op het nippertje voorkomen door oplettende medewerkers

Personeel van een Hoofddorps verzorgingshuis heeft afgelopen week op het nippertje kunnen voorkomen dat een oplichter de pinpas van een bewoonster meenam. De zogenaamde bankmedewerker had het 83-jarige slachtoffer al aan de lijn gehad en haar verteld dat hij zou langskomen. Maar de alerte medewerkers kregen argwaan toen ze de dader weifelend door het verzorgingshuis zagen lopen. 

Foto ter illustratie - Foto: ANP/Lex van Lieshout

Dat gebeurde afgelopen vrijdag in een verzorgingshuis aan de Kruislaan, vertelt een politiewoordvoerder aan NH.

"De medewerker vond het gek dat er een jonge gast rondliep", aldus de woordvoerder. "Het had natuurlijk gekund dat hij bij opa of oma op bezoek wilden gaan, maar kon niet zeggen waar opa of oma woonde." Sterker nog, de verdachte zocht 'een excuus om niet te hoeven praten', vult de woordvoerder aan. 

Kenteken

Ook de verdachte voelde nattigheid en besloot ervandoor te gaan met een auto die voor het verzorgingshuis geparkeerd stond. Daarop noteerde een van de medewerkers het kenteken en sloeg alarm bij de politie. 

Die stuurde onmiddellijk agenten op de melding af, die in de omgeving van het verzorgingshuis twee verdachten (19 en 24) werden aangetroffen. Ze zijn aangehouden, maar zijn zaterdagavond in afwachting van het onderzoek vrijgelaten. Wel blijven ze verdacht en zullen zich in een later stadium voor de rechter moeten verantwoorden. 

Pluim

Als dank voor hun kordate optreden heeft de politie de twee alerte medewerkers van het verzorgingshuis beloond met een zogeheten 'Pluim'. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlemmermeer. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via https://www.nhnieuws.nl/haarlemmermeer

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]