Ga naar Content

Turbulent duel levert Telstar geen punten op

Een krankzinnige wedstrijd, zo valt het duel tussen Telstar en SC Cambuur wel te omschrijven. Twee stakingen, een rode kaart en vijf doelpunten. Op het moment dat de rookwolken optrokken boven Velsen-Zuid stond een stand van 2-3 op het scorebord. 

Zakaria Eddahchouri juicht na zijn goal, het bleek niet voldoende - Foto: PRO SHOTS / Sonny Lensen

Vooraf was er al het nodige te doen over deze wedstrijd. Zo werd dit duel bestempeld als risicowedstrijd. Dat had ermee te maken dat supporters van Cambuur kaartjes hadden gekocht zouden hebben voor de thuisvakken. Daarom besloot de gemeente deze beslissing te maken. Zakaria Eddahchouri kreeg het eerste kansje en schoot vol op Yanick van Osch, maar de keeper was alert.

De Friezen kwamen echter op voorsprong. Milan Smit benutte een strafschop na een overtreding van Sebbe Augustijns. De wedstrijd werd vervolgens tijdelijk stilgelegd na een gegooide beker op het veld. Na een onderbreking van een kwartier, was het Smit die de voorsprong verdubbelde opnieuw vanaf de strafschopstip: 2-0. Vlak voor de rust kwam Telstar goed weg, nadat Jorginho Soares de bal voor de lijn wegtikte.  

Tekst gaat verder onder de video. 

Een krankzinnige wedstrijd volgens Telstar-aanvoerder Mitch Apau - NH Nieuws

De ingevallen Quinten van den Heerik bracht snel de spanning terug door de 2-1 te maken na de rust. Via Eddahchouri kreeg Telstar dé kans om gelijk te maken, maar dat was niet aan hem besteed. Tot overmaat van ramp kwam Cambuur op 3-1 na een schitterende vrije trap van Michael Breij. De wedstrijd werd vervolgens opnieuw stilgelegd na bekertjes bier op het veld. De daders werden gepakt en er kon worden doorgespeeld, dat is een nieuwe regel van de KNVB. 

Tekst loopt door onder de foto.

Cambuur viert feest - Foto: Pro Shots / Sonny Lensen

Na de onderbreking zorgde Eddahchouri nog voor de 3-2, maar verder kwam Telstar niet meer. Dat had mede te maken met een rode kaart voor Jayden Turfkruier een kwartier voor tijd. Door de nederlaag blijven de Witte Leeuwen na twee duels zonder punten. Jong AZ is maandag 28 augustus de volgende tegenstander. 

Opstelling Telstar: Koeman; Seedorf (Tahiri/46), Apau, Soares, Oude Kotte, Faye (Kaandorp/46); Overtoom, Turfkruier, Augustijns (Van de Loo/83); Eddahchouri, El Kachati (Van den Heerik/46)

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52