Ga naar Content

Trouwe Telstar-fan weigert stadion te bezoeken vanwege gokbedrijf als hoofdsponsor

De hele zomer hield het Telstar-fan Geert Velzel bezig: de nieuwe hoofdsponsor van Telstar. Gokbedrijf 711 verbond zich deze zomer aan de club en werd ook naamgever van het stadion. "Zolang 711 shirt- en stadionsponsor is, kom ik niet naar het stadion. Laat staan dat ik spullen ga verkopen", laat Velzel weten.

Arjen Velzel (l), Samuel Velzel (m) en Geert Velzel (r) - Foto: NH/Paul Tromp

Vanaf 2013 verkoopt Geert samen met zijn zoon Samuel en broer Arjen Telstar-merchandise op de Oosttribune. Ook was hij jarenlang voorzitter van de supportersvereniging en deed hij veel vrijwilligerswerk bij de club uit Velsen-Zuid.  

"Zij verdienen geld aan de zwakte van een ander. Daar wil ik geen onderdeel van zijn"

Telstar-fan Geert Velzel

Sowieso is het Telstar-hart van Geert (en zijn familie) heel erg groot. De inmiddels 47-jarige Telstar-fan bezoekt al vanaf zijn vijfde het voetbalteam. Een makkelijk besluit was het dan ook totaal niet. "Over elke sponsor valt wel wat te zeggen. Maar zij verdienen geld aan de zwakte van een ander. Er komen steeds meer gokkers bij. Daar wil ik geen onderdeel van zijn, laat staan dat ik ze ga ondersteunen met de verkoop van spullen. Drank is normaal geworden in de samenleving en ik wil voorkomen dat gokken dat ook wordt."

"Het voelt goed en slecht tegelijk. Ik ben bang dat dat de opbrengst is van een moreel dilemma"

Telstar-fan Geert Velzel

Telstar-fan

Ondanks dat hij niet meer naar het stadion komt, begrijpt Velzel de club wel: "Zij hebben geld nodig en ik heb begrepen dat de gokbedrijven zich massaal aandienen. Het is niet zo dat ik nu tegen Telstar ben en dat ik fans wil wegtrekken. Ik ben en blijf fan. Het is een privébesluit. Het voelt goed en slecht tegelijk. Ik ben bang dat dat de opbrengst is van een moreel dilemma. Tot nu toen heb ik alleen maar positieve reacties gehad."

Ook laat hij weten dat zijn broer vooralsnog wel doorgaat met de verkoop van merchandise. 

Weer terug in 2025? 

Op 1 januari 2025 wordt het overigens verboden voor gokbedrijven om een voetbalclub te sponsoren. "Als het stadion een andere naam heeft en een andere sponsor ben dan kom ik weer terug."

Lees ook