Zeperd voor Telstar tegen Jong PSV

Telstar heeft de eerste wedstrijd van het seizoen verloren. In Eindhoven werd er met 1-0 verloren van Jong PSV. Bij de Brabanders begon Malik Tillman in de basis. Hij wordt dit seizoen door PSV van Bayern München gehuurd. Afgelopen zaterdag kwam hij niet in actie voor PSV tegen FC Utrecht. Daardoor mocht hij vanavond meedoen bij Jong PSV.

Jayden Turfkruijer (l) zet een sliding in op Mohamed Nassoh (r) - Foto: PRO SHOTS / Peter van Gogh

Telstar begon goed aan de wedstrijd. In de achtste minuut tikte Youssef El Kachati binnen, maar zijn goal werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later was ook Jong PSV gevaarlijk. Keeper Ronald Koeman jr, tikte de kopbal van Jason van Duiven in een katachtige reactie tegen de lat. Na dertig minuten voetbal was Telstar-spits Zakkaria Eddahchouri dicht bij een goal vanuit een corner. Zijn kopbal werd ternauwernood gekeerd door PSV-keeper Niek Schiks.

Kort in de tweede helft kopt Eddahchouri ook op de lat. In de 68e minuut kon het thuispubliek juichen toen Jong PSV scoorde uit de omschakeling. Aanvoerder Van Duiven tikte van dichtbij binnen via Thomas Oude Kotte gelukkig voor zijn voeten kwam.

Trainer Mike Snoei probeerde met een aantal wissels een slotoffensief te starten, maar dat lukte niet echt, waardoor Telstar het seizoen opende met een 1-0 nederlaag. Vrijdag wacht de thuiswedstrijd tegen het uit de eredivisie gedegradeerde Cambuur.

Opstelling Telstar: Koeman; Faye, Oude Kotte, Apau, Soares, Seedorf (Van den Heerik/70); Overtoom (Kaandorp/57), Augustijns (Kruiver/70), Turfkruijer; Eddahchouri (Van de Loo/76), El Kachati (Tahiri/70)