Ga naar Content

Jong en ambitieus: AZ vrouwen streven naar herkenbaar AZ-voetbal

De AZ vrouwen zijn begonnen aan de tweede week van de voorbereiding. Na een afwezigheid van twaalf jaar keren de Alkmaarders dit seizoen terug in de eredivisie. "Een voorspelling ga ik nog niet doen. Wij zijn bezig met een proces", aldus trainer Mark de Vries.  

Mark der Vries wil nog geen voorspelling doen over komend seizoen - NH Nieuws

De trainer zal met een jong team gaan werken en wil herkenbaar AZ-voetbal gaan spelen. De Alkmaarders namen vorig seizoen de licentie van VV Alkmaar over. Naast De Vries zijn er meerdere spelers die de overstap van VV Alkmaar naar AZ hebben gemaakt. 

"Ik ga het wel voorstellen, maar reken er niet op"

AZ vrouwen-trainer Mark de Vries

Eén van die spelers is Floor Spaan. "Je hebt hier meer faciliteiten en wij krijgen meer begeleiding. Ook is de bereikbaarheid naar de club beter. Ik hoef maar een half uur op de scooter. Vorig jaar was dat anderhalf uur", vertelt een lachende Spaan.

Tekst gaat door onder video

Floor Spaan over de eerste weken bij de AZ vrouwen - NH Nieuws

Voetballende technisch manager? 

Stefanie van der Gragt speelt momenteel het WK in Australië en Nieuw-Zeeland. Na het WK beëindigt de Noord-Hollandse haar voetbalcarrière en gaat ze aan de slag als technisch manager van AZ. Trainer Mark de Vries gaat toch nog proberen om haar op een andere gedachte te brengen."Als je haar zo ziet dan denk je die kan nog jaren mee. Ik ga het wel voorstellen, maar reken er niet op."

Mark de Vries gaat Stefanie van der Gragt polsen of ze een voetballende technisch manager wil worden - NH Nieuws

Lees ook