Ga naar Content

Marleen Molenaar in de Aftrap: 'Met Scheringa was AZ-vrouwenteam nooit verdwenen'

Het vrouwenvoetbal ontwikkelt zich in hoog tempo en AZ had in de eerste jaren van de profesionalisering een voortrekkersrol. In de beginjaren van de eredivisie werden de Alkmaarders landskampioen drie keer op rij landskampioen (2008-2010). Dat AZ niet meer van de partij is, doet Marleen Molenaar, toenmalig manager vrouwenvoetbal, pijn.  "Als Scheringa er nog was geweest, was het nooit geskipt", zegt Molenaar vanavond in De Aftrap.

Vertrek Scheringa betekende ook het einde van het vrouwenvoetbal bij AZ - NH Sport/Edward Dekker

Na haar vertrek bij AZ in 2010 was Molenaar nog vijf jaar werkzaam bij Ajax dat inmiddels ook was toegetreden tot de eredivisie. Inmiddels bestaat die competitie uit negen clubs.

"Zeist kiest voor regio's waar nog geen vrouwenvoetbal is"

algemeen directeur van Telstar Pieter DE Waard

Telstar heeft ook ambitie terug te keren met een vrouwenteam bevestigde algemeen directeur Pieter de Waard in De Aftrap. Of dat lukt, hangt sterk aff van de KNVB. "In Zeist wordt nadrukkelijk gekozen voor kwaliteit boven kwantiteit en voor regio's waar nog geen vrouwenvoetbal is", aldus De Waard. 

De hele uitzending van De Aftrap met Marleen Molenaar en Pieter de Waard kun je hieronder terugkijken.

De Aftrap van vrijdag 15 oktober met Pieter de Waard en Marleen Molenaar - NH Sport/Edward Dekker

Volgende week zijn Mister Ajax Sjaak Swart en scout Hans van der Zee te gast. Voor vragen kun je een mail sturen naar [email protected].

Klik voor alle afleveringen van De Aftrap op deze link: nhnieuws.nl/de-aftrap.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]