Ga naar Content

Kooplustig Ajax haalt centrale verdediger Jakov Medic op bij Sankt Pauli

Opnieuw heeft Ajax een nieuwe speler gepresenteerd. De Amsterdammers zijn druk bezig zich te versterken en hebben nu verdediger Jakov Medić overgenomen van Sankt Pauli. De Kroaat heeft een contract getekend tot en met juni 2028. Eerder deze week haalde Ajax al Carlos Borges en Diant Ramaj.

Ajax haalt Jakov Medic op bij Sankt Pauli - Foto: Pro Shots

De 24-jarige verdediger speelt sinds 2021 bij Sankt Pauli, de club die uitkomt in de tweede Bundesliga. In Duitsland speelde de voormalige Kroatisch jeugdinternational eerder bij 1. FC Nürnberg en Wehen Wiesbaden. Hij had een contract tot en met medio 2024.

"Ook al komt hij uit de tweede Bundesliga, hij heeft zijn kwaliteiten", zegt directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Hij was één van de beste centrale verdedigers in die competitie. Hij kan zowel rechts als links centraal achterin spelen. Hij heeft ook weleens als 'zes' gespeeld, en soms zelfs als spits. Hij is een heel veelzijdige speler. Dat is ook één van zijn kenmerken."

De 1,93 meter lange Kroaat zou volgens De Telegraaf twee miljoen euro hebben gekost. Sankt Pauli werd afgelopen seizoen vijfde in de tweede Bundesliga. In de zestig duels die hij tot dusver op het tweede niveau in Duitsland speelde, scoorde hij vijf keer.

Lees ook