Ga naar Content

Ajax bevestigt komst aanvaller Carlos 'Forbs' Borges

Carlos Borges is officieel Ajacied. Bij de Amsterdammers tekent de 19-jarige Portugees een contract tot medio 2028. Ook het transferbedrag is bekendgemaakt door de club. Het gaat om 14 miljoen euro. Dat bedrag kan via bonussen oplopen tot 19 miljoen.

Foto: Ajax / Jasper Ruhe

Borges komt over van Manchester City, waar hij sinds 2014 in de jeugd speelde. Het afgelopen seizoen kwam de buitenspeler vooral uit voor het reserveteam van de club. Daar werd Borges topscorer van de competitie: in 24 wedstrijden scoorde hij 21 keer. Van een debuut in het eerste van City zou het nooit komen.

Speler van het jaar

Een aandeel in het kampioenschap had hij dus niet, al werd Borges met het tweede van City wel eerste in de reservecompetitie. Zijn rendement bleef trouwens niet onopgemerkt: want Borges werd in het voorjaar uitgeroepen tot beste speler van de competitie.

Borges, die met zijn bijnaam Forbes op de rug zal spelen, speelde vorig seizoen bijna al zijn wedstrijden als linksbuiten. Op die positie krijgt hij bij Ajax te maken met flinke concurrentie, want ook Steven Bergwijn, Mika Godts en Mohamed Daramy spelen daar het liefst. Borges heeft trouwens ook ervaring als rechtsbuiten: voor Portugal onder 19 speelde hij een handjevol wedstrijden op die plek.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]