Start van hoofdcontent

Volendam

nl

FC Volendam tankt vertrouwen met sterke generale repetitie bij Heracles Almelo

5 augustus 2023, 16.33 uur · Aangepast 5 augustus 2023, 17.05 uur · Door Frank van der Meijden

FC Volendam heeft dankzij een 3-1 zege op bezoek bij Heracles Almelo de voorbereiding op het nieuwe seizoen met een goed gevoel afgesloten. De Volendamse doelpunten in de laatste oefenwedstrijd werden gemaakt door Robert Mühren, Carel Eiting en Imran Nazih. 

FC Volendam-aanvaller Bilal Ould-Chikh - Foto: Orange Pictures

Bij FC Volendam begon de door FC Twente begeerde Carel Eiting in de basis. Ook Xavier Mbuyamba begon vanaf het eerste fluitsignaal. De centrale verdediger geniet de interesse van het Italiaanse Sampdoria en vormde het hart van de defensie met Brian Plat en Damon Mirani. 

De toeschouwers in Almelo zagen met name in het eerste half uur een sterk FC Volendam. De ploeg van Matthias Kohler kwam dankzij een intikker van Robert Mühren op een verdiende voorsprong. De spits was attent bij een afstandsschot van Bilal Ould-Chikh.

Schieten van afstand

Vlak na het eerste half uur kwam FC Volendam op 2-0. Wederom werd er gescoord uit een rebound. Een afstandsschot van Derry John Murkin werd niet goed verwerkt door de doelman en Eiting kon met het hoofd scoren. Vlak voor de rust maakte Heracles de aansluitingstreffer. De in De Rijp geboren spits Jizz Hornkamp werd weggestuurd en faalde niet in de afronding. 

Tekst gaat verder onder de foto

In de tweede helft hoefde het publiek slechts negentien seconden te wachten op een doelpunt. Imran Nazih schoot een afgeslagen corner in de touwen. Het 17-jarige talent bracht zo de 3-1 voor FC Volendam op het scorebord. 

In het restant van de tweede helft waren beide ploegen nog dicht bij een treffer. Voor Heracles kopte Sven Sonnenberg op de lat en voor FC Volendam maakte Mühren bijna zijn tweede van de wedstrijd. De aanvalsleider schoot echter rakelings naast. 

Start eredivisie

Dankzij de 3-1 zege kan FC Volendam met een goed gevoel beginnen aan het nieuwe eredivisieseizoen. Voor de Palingboeren begint de competitie op vrijdag 11 augustus. Vitesse komt dan op bezoek in het vissersdorp. Aftrap van dit duel is om 20.00 uur. 

Opstelling FC Volendam: Backhaus; Plat (Fiemawhle/66), Mirani (Van Duijl/87), Benamar, Mbuyamba, Murkin; Eiting, Twigt (Van Mieghem/66); Ould-Chikh, Mühren (Gustavo/87), El Kadiri (Johnson/61)