Ga naar Content

Henk Veerman vertrekt naar ADO Den Haag: "Hopelijk schiet hij daar veel ballen erin"

FC Volendam-aanvaller Henk Veerman gaat dit seizoen spelen voor ADO Den Haag. De 32-jarige spits wordt voor één seizoen uitgeleend aan de club uit de eerste divisie. 

FC Volendam-aanvaller Henk Veerman - Foto: Orange Pictures

Bij ADO Den Haag is Veerman de opvolger van Thomas Verheydt, die naar het Turkse Corum FK vertrok. In eerste instantie wilde ADO Veerman kopen van FC Volendam. Dit bleek echter geen optie en dus zijn beide ploegen overeengekomen tot een huurdeal. Het contract van Veerman in Volendam loopt nog tot de zomer van 2025.

Vorig jaar werd Veerman door FC Volendam overgenomen van FC Utrecht. Afgelopen seizoen speelde Veerman 29 wedstrijden in de eredivisie en scoorde hij hierin vier keer. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Damon Mirani & Matthias Kohler reageren op het vertrek van Henk Veerman - NH Sport/Frank van der Meijden

FC Volendam-verdediger Damon Mirani hoopt dat Henk Veerman bij ADO Den Haag zijn oude vorm weer gaat hervinden. "Ik hoop dat Henk er heel veel ballen in gaat schieten. Het was misschien hier niet gegaan zoals hij gehoopt had. Hij is natuurlijk heel begaan met de club en het dorp. Daarom gun ik hem veel goals en minuten. Hopelijk gaat hij het goed doen bij ADO."

Ook FC Volendam-trainer Matthias Kohler wenst Veerman veel succes toe in Zuid-Holland. "Henk is puur Volendams. Ik zei al dat zijn bloed oranje is. Hij blijft een gezicht van de club". aldus Kohler. 

Nieuwe spits 

Tegenover het vertrek van Veerman lijkt de komst te staan van Garang Kuol. De international van Australië staat onder contract bij Newcastle United en zal voor een jaar worden verhuurd aan FC Volendam. Daarnaast is de ploeg van trainer Matthias Kohler ook dicht bij het huren van Chelsea-talent Tino Anjorin.

Lees ook