Ga naar Content

Opnieuw twee verdachten aangehouden voor bedreiging Hilversumse Bradley

Een 16-jarige jongen uit Hoorn en 15-jarige jongen uit Zaandam zijn aangehouden op verdenking van het bedreigen van onder anderen Hilversummer Bradley van Dijk. De twee minderjarige jongens zijn opgepakt in het kader van een lopend onderzoek naar Telegram-groep het Looijkartel. 

Bradley van Dijk komt zijn huis niet meer uit - Foto: NH Nieuws

De politie heeft de afgelopen dagen twee minderjarige jongens aangehouden. Zij zouden lid zijn van een Telegram-groep genaamd het 'Looijkartel.' In deze groep worden personen (met de dood) bedreigd en beledigd. 

Vooral Hilversummer Bradley van Dijk is al jaren het doelwit van deze groep. Niet alleen hij, maar ook zijn familie, vrienden en buren werden doelwit. De twee jonge verdachten zouden zich volgens de politie ook schuldig hebben gemaakt aan bedreigingen aan zijn adres. Het onderzoek naar deze groep loopt nog. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze 'omvangrijke' zaak niet uit.

Andere aanhoudingen

Het net rond dit kartel lijkt zich langzaam maar zeker te sluiten, nadat NH verhalen hierover publiceerde. Vorige week zijn al een 26-jarige man uit Deurne en een 39-jarige man uit Venlo opgepakt door de politie.

Zij zouden deze Telegram-groep beheren. Het Openbaar Ministerie verdenkt hen van bedreigingen, stalking en deelname aan een criminele organisatie. Woensdag werd al duidelijk dat deze mannen nog zeker twee weken vastzitten. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]