Ga naar Content

Unicum voor Arno Kamminga op WK: zwemmer wint met twee anderen zilver

Het gebeurt bijna nooit, maar Arno Kamminga heeft in de WK-finale exact dezelfde tijd gezwommen als de Italiaan Nicolo Martinenghi én de Amerikaan Nic Fink. Alle drie de zwemmers tikten op de 100 meter schoolslag tegelijk aan. Daardoor heeft de Amsterdammer een gedeelde zilveren plak gepakt op de WK langebaanzwemmen in Japan.

Arno Kamminga met een gebalde vuist na de race - Foto: Orange Pictures

Kamminga zwom de 100 meter schoolslag in 58,72 seconden. De andere twee tikte in dezelfde tijd aan en dus hebben zij allemaal een tweede plek gekregen. Alleen de Chinees Qin Haiyang was sneller met 58,62 dan de drie.

Op voorhand gold Kamminga als favoriet voor het onderdeel. Door de afwezigheid van Adam Peaty was Kamminga de snelste zwemmer ooit die meedeed aan de 100 meter schoolslag. Vanwege oververmoeidheid lag hij eind vorig jaar nauwelijks in het bad en enkele weken voor de WK was hij pas weer terug op niveau. "Als ik een perfecte voorbereiding had gehad, was dit een kans uit duizenden geweest. Daar is jammer genoeg nu alleen geen sprake van geweest", zei Kamminga na afloop.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook