Ga naar Content

Kamminga kwalificeert zich voor finale 100 meter schoolslag op de WK

Arno Kamminga heeft zich gekwalificeerd voor de finale van de 100 meter schoolslag. De zwemmer uit Amsterdam was in Boedapest de snelste in de series. In de halve finales eindigde hij eerste in zijn eigen wedstrijd, maar had hij in totaal de derde tijd. 

Arno Kamminga behaalde de derde tijd in de halve finales - Foto: Orange Pictures / Nikola Krstic

Kamminga moest Nicolo Martinenghi (58,46) en Nic Fink (58,55) voor zich laten. Hij behaalde zelf een tijd van 58,89. De finale van de 100 meter schoolslag staat zondagavond op het programma. Woensdag doet Kamminga ook mee aan de 200 meter schoolslag op de WK. 

De Amsterdammer verwacht klaar te zijn voor zijn eerste finale. "Ik heb nog geen wedstrijd verloren hier en ga morgen lekker racen. Het wordt heel erg spannend. Dit is mijn eerste WK-finale en ik ga voor meer", vertelde hij bij de NOS.

Tekst gaat verder onder de tweet:

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

4x100 meter vrije slag

De Amsterdamse Valerie van Roon stond met Kim Busch, Tessa Giele en Marrit Steenbergen in de finale van de 4x100 meter vrije slag. Nederland werd zevende en een-na-laatste voor Hongarije met 3:38,18. 

Andere deelnemers uit Noord-Holland zijn Lars Bottelier (IJmuiden), Thom de Boer (Amsterdam), Tes Schouten (Amsterdam), Marcel Schouten (Haarlem) en Kira Toussaint (Assendelft). 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • NH Sport keert zondag 7 augustus terug op NH Radio van 17.00-19.00 uur
  • Op tv zie je vanaf maandag 6 juni om 17.10 uur de zesdelige serie De Schoonheid van de Sport 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]