Ga naar Content

Kira Toussaint wil zwemplezier terugvinden in Amerika: "Ik mis sociale contacten"

Een opvallende move van Kira Toussaint. De 27-jarige zwemster uit Assendelft gaat in de Verenigde Staten trainen om het plezier in het zwemmen weer terug te krijgen. "Verandering van spijs doet eten", zegt Toussaint vlak voor haar vertrek naar Knoxville, Tennessee.

Kira Toussaint hoopt in Amerika het plezier terug te vinden - NH Sport / Stephan Brandhorst

Uit het niets kwam Toussaint afgelopen week met de mededeling om het roer om te gooien. "In bijna één telefoontje was het geregeld", zegt de zwemster, die weer bij haar oude coach Matt Kredich gaat trainen. Kredich was van 2013 tot 2017 ook haar begeleider.

In het Sloterparkbad trainde Toussaint onder bondscoach Mark Faber bij de bond. Het was de structuur die de regerend Europees kampioene op de 50, 100 en 200 meter rugslag in de weg zat. "We trainen in een groepje van zes en ik mis heel erg de sociale contacten. In Amerika kom ik in een veel grotere groep met vrienden uit de tijd dat ik daar nog zwom."

Tot en met de WK in Boedapest en de EK in Rome blijft Toussaint in ieder geval in Amerika. Op die toernooien zal ze wel worden bijgestaan door Faber, die vierenhalf jaar lang haar coach in Amsterdam was. "Ik denk dat het een goede keuze is. We zijn beiden tot de conclusie gekomen dat ze met hernieuwde energie zichzelf weer gaat opladen in Amerika."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]