Ga naar Content

Zilver en brons voor zwemster Kira Toussaint op WK kortebaan

Kira Toussaint heeft vanmiddag twee medailles gepakt bij het WK kortebaan in Abu Dhabi. De Assendelftse deed dat op de 4x50 meter wisselslag en op de gemengde 4x50 meter vrije slag. Thom de Boer uit Amsterdam zat ook in de gemengde ploeg.

De 50 meter wisselslagploeg met Kira Toussaint (links) pakte brons - Foto: Orange Pictures

Samen met Kim Busch, Maaike de Waard en Ranomi Kromowidjojo legde Toussaint op de 4x50 meter wisselslag beslag op het brons. Nederland moest Zweden en Verenigde Staten voor zich dulden.

Op de gemengde estafette leek Toussaint op weg naar goud toen ze als slotzwemster het water in dook. Dankzij Amsterdammer De Boer, Jesse Puts en Kromowidjojo had ze zes tienden voorsprong op Canada. De Noord-Hollandse hield het nét niet vol en moest op zes hondersten van de winnaar genoegen nemen met zilver.

Individueel vierde

Op de 100 meter rugslag kwam Toussaint individueel dertien honderdsten te kort voor een medaille. Met een tijd van 55,53 seconden werd ze vierde. Ook Amsterdammer Arno Kamminga (56,06) eindigde als vierde. Hij deed dat op de 100 meter schoolslag.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]