Kasper Dolberg leidt verlies oude club Ajax in

De eerste nederlaag van het nieuwe seizoen voor Ajax is een feit. De oefenwedstrijd tegen Anderlecht in Brussel eindigde in 3-0. Oud-spits Kasper Dolberg, Oliver Aertssen (eigen doelpunt) en Benito Raman bepaalden de eindstand.

Kenneth Taylor en Kasper Dolberg (r) - Foto: Pro Shots / Isosport

Door het nieuws van het akkoord tussen Ajax en Fulham FC over Calvin Bassey wilde trainer Maurice Steijn geen risico nemen met de verdediger. "Vanmorgen hebben we met Calvin gesproken over de interesse. Wij willen in ieder geval niet het risico lopen dat hij geblesseerd raakt. De komende dagen moeten we kijken welke kant het opgaat", gaf hij aan bij Ziggo Sport. Zonder Bassey kwam Ajax na twaalf minuten op achterstand in Brussel.

Uitgerekend oud-spits Kasper Dolberg velde het vonnis. De Deen kapte Oliver Aertssen uit en stiftte raak over Geronimo Rulli: 1-0. De Belgen kregen een goede mogelijkheid via Francis Amuzu, maar Rulli kon keren. Steven Bergwijn creëerde voor rust een goede mogelijkheid. Op aangegeven van Mohammed Kudus schoot hij de bal in de verre hoek. Doelman Maxime Dupé dook de bal uit het doel.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Ajax vertoonde in de tweede helft aanvallend gezicht een heel ander gezicht. Dat werd ingeluid door een splijtende pass van Branco van den Boomen, waarna Kenneth Taylor op de paal schoot. Anass Salah-Eddine, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus konden het doel vervolgens niet vinden. De Ghanees raakte ook nog de lat. De gelijkmaker leek dus in de lucht te hangen, maar niets bleek minder waar.

Door een misverstand tussen de ingevallen Jay Gorter en Aertssen werkte de verdediger de bal in het doel: 2-0. Beide ploegen werden in de slotfase nog gevaarlijk. Eerst schoot Kristian Arnstad vol op Gorter van afstand en in de tegenaanval kon invaller Mohamed Daramy Dupé niet verschalken. Benito Raman lukte dat in de blessuretijd nog wel: 3-0.

De Amsterdammers gaan vanaf maandag op trainingskamp naar het Duitse Herzogenaurach. Als afsluiting is er nog een oefenwedstrijd tegen FC Augsburg op zaterdag 29 juli.

Opstelling Ajax: Rulli (Gorter/67); Rensch, Aertssen, Hato, Salah-Eddine; Van den Boomen, Taylor, Klaassen (Tahirovic/46); Kudus, Brobbey (Conceicao/68). Bergwijn (Daramy/75)