Ga naar Content

'Ajax en Fulham FC akkoord over Calvin Bassey'

Ajax en Fulham FC hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Calvin Bassey, zo melden verschillende media. Ajax zou 21 miljoen euro krijgen voor de verdediger. De Nigeriaan zit zaterdagmiddag wel bij de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Anderlecht. 

Foto:

Afgelopen seizoen werd Bassey voor 23 miljoen euro gekocht van Rangers FC. Ajax heeft met Fulham een doorverkooppercentage afgesproken. Daardoor is er een kans dat zij in de toekomst alsnog aan de verdediger kunnen verdienen. Bassey en zijn management moeten zelf nog instemmen met de transfer. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Er was tussen Bassey en Ajax eigenlijk geen sprake van een gelukkig huwelijk. De Nigeriaanse international kreeg veel kritiek op zijn voetbalkwaliteiten. Bassey wilde in eerste instantie niet opgeven en blijven voetballen in Amsterdam. Maar de situatie zou anders geworden zijn, nadat bekend werd dat Ajax hem graag wilde doorverkopen.

De 23-jarige verdediger kwam in totaal 25 keer uit voor Ajax in de eredivisie, waarvan twintig keer in de basis. Bassey had bij Ajax een contract getekend tot 2027. Komend seizoen komt de voetballer uit voor Fulham in de Premier League. De club eindigde afgelopen seizoen op de tiende plek. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]