Start van hoofdcontent

Purmerend

nl

Weer raak in Purmerend: 17-jarige gewond bij steekpartij

21 juli 2023, 09.02 uur · Aangepast 21 juli 2023, 12.28 uur · Door Redactie

Op de parkeerplaats van winkelcentrum De Gors aan de Dotterbloem in Purmerend is gisteravond rond 22.35 uur een 17-jarige jongen gewond geraakt bij een steekpartij. 

Foto: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen

Een woordvoerder van de politie laat aan NH weten dat de jongen overgebracht is naar het ziekenhuis. Hoe het op dit moment met hem gaat, is niet bekend.  

Het is nog niet duidelijk wat er aan de steekpartij vooraf is gegaan. De politie heeft de parkeerplaats en een deel van de straat gisteravond afgezet voor onderzoek. 

De politie zegt twee verdachten op het oog te hebben en laat weten dat onderzoek moet uitwijzen of er nog een derde verdachte bij betrokken is. 

Blauw verlicht 

Een buurtbewoner laat aan NH weten dat hij even naar buiten ging, omdat hij zag dat het helemaal blauw verlicht was. Hij zag de jongen op de grond liggen. "Ik dacht eerst dat hij tegen een auto aan was gefietst", zegt hij. "Je denkt toch niet aan een steekpartij, dat verwacht je helemaal niet." 

Een andere man laat weten dat het normaal een rustige buurt is. Ook hij dacht dat het slachtoffer aangereden was. "Er was wel een hoop paniek en er stonden een hoop mensen omheen", zegt hij. 

Tekst gaat door onder de foto. 

Foto: Inter Visual Studio / Arjen Tushuizen

Het is de afgelopen week vaker onrustig in Purmerend. Dinsdagavond beroofde een groep van zo'n tien à twintig jongens en meisjes een 14-jarige jongen van zijn spullen. Hij werd ook mishandeld en bespoten met verf. Hiervoor werden gisteren twee tieners, van 13 en 16, opgepakt. 

Diezelfde avond wachtte een groep van dertig een 18-jarige man op bij station van Zaandijk. Ook hij wordt in elkaar geslagen en beroofd. De politie heeft geen aanleiding om te denken dat er een verband is tussen de berovingen.