Ga naar Content

Begeerde Carel Eiting verlengt contract bij FC Volendam ondanks diverse interesse

FC Volendam heeft het contract van aanvoerder Carel Eiting met een jaar verlengd. Dat bevestigt de club tegenover NH Sport. De middenvelder, die in de belangstelling van meerdere clubs staat, ligt nu tot medio 2025 vast in het vissersdorp.

Aanvoerder Carel Eiting van FC Volendam - Foto: Pro Shots

Eiting staat op de radar bij FC Twente. De Tukkers hebben een eerste bod van 400.000 euro gedaan, maar dat is door technisch directeur Jasper van Leeuwen van tafel geveegd. Volendam verlangt het zes à zevenvoudige voor de oud-middenvelder van Ajax. "Het klopt dat wij een wonderlijk en voor ons onacceptabel bod hebben ontvangen van Twente voor Carel”, zei Van Leeuwen tegen De Telegraaf. "Dat wonderlijke en onacceptabele geldt ook voor de handelswijze."

Naast het lage bod vindt FC Volendam het ook ongepast hoe FC Twente zaken probeerde te doen met Eiting. Zonder communicatie en toestemming van Van Leeuwen, tegen de FIFA-regels in, zocht de club contact en onderhandelde het met Eiting.

Sinds vorige zomer speelt Eiting bij FC Volendam. Bij begon zijn carrière bij Ajax en belandde via Huddersfield Town en KRC Genk in het vissersdorp. Eiting speelde vorig jaar 35 wedstrijden voor FC Volendam en scoorde hierin drie keer. Daarnaast gaf de aanvoerder elf assists.

Lees ook