Ga naar Content

FC Volendam laakt handelswijze FC Twente en veegt eerste bod op Eiting van tafel

FC Volendam is ontstemd over de handelswijze van FC Twente aangaande een eventuele transfer van aanvoerder Carel Eiting. Volgens technisch directeur Jasper van Leeuwen van FC Volendam is een eerste bod van 400.000 euro bovendien resoluut van tafel geveegd. 

FC Volendam-aanvoerder Carel Eiting - Foto: Foto: Orange Pictures

"Het klopt dat wij een wonderlijk en voor ons onacceptabel bod hebben ontvangen van FC Twente voor Carel", zegt Van Leeuwen in gesprek met De Telegraaf. "Dat wonderlijke en onacceptabele geldt ook voor de handelswijze."

Zonder toestemming

Gisteravond kwam naar buiten dat FC Twente een bod had uitgebracht op de 25-jarige middenvelder. FC Volendam vindt het bod van 400.000 euro veel te laag en verlangt het zes- of zevenvoudige van dit bedrag. Daarnaast vindt Van Leeuwen het ongepast dat FC Twente zonder enige communicatie en toestemming contact heeft gezocht en heeft onderhandeld met Eiting. Deze manier van handelen druist in tegen de reglementen van de FIFA. 

Eiting speelde vorig jaar 35 wedstrijden voor FC Volendam en scoorde hierin drie keer. Daarnaast gaf de aanvoerder elf assists. Afgelopen zaterdag was Eiting nog basisspeler in de met 2-1 verloren oefenwedstrijd tegen KAA Gent. 

Lees ook