AZ laat Dirkshorn achter met gelijkspel tegen Norwich City

AZ heeft vanavond zijn laatste van de in totaal drie oefenwedstrijden in Dirkshorn niet weten te winnen. Tegen het Engelse Norwich City werd het op het complex van de plaatselijke amateurvereniging uiteindelijk 1-1. Ruben van Bommel was namens AZ de enige doelpuntenmaker.

Kenzo Goudmijn in duel met Onel Hernandez van Norwich City - Foto: Foto: Orange Pictures

AZ begon zonder Tijjani Reijnders tegen de ploeg uit de Championship, het tweede niveau van Engeland. Een uur voor de aftrap van de wedstrijd werd de overgang van Reijnders naar AC Milan officieel.

Het centrale duo van de Alkmaarders bestond in de eerste helft uit Mees de Wit en Lewis Schouten. Laatstgenoemde was na zes minuten niet goed bij de les bij een vrije trap van achteruit door Norwich. Spits Ashley Barnes profiteerde van de onoplettendheid achterin bij AZ door de 0-1 te maken.

Fraaie redding

Lang hoefde de ploeg van Pascal Jansen echter niet tegen een achterstand aan te kijken. Vier minuten na de openingstreffer schoot Ruben van Bommel de 1-1 in de touwen. Aan de andere kant werd Norwich vlak voor rust nog een keer gevaarlijk. AZ-doelman Mathew Ryan zorgde met een fraaie redding dat het 1-1 bleef bij de rust.

Tekst gaat verder onder de video.

Pascal Jansen over transfers: "We hebben ons huiswerk al eerder gedaan" - NH Sport

In de tweede helft stond er met Riechedly Bazoer en Pantelis Hatzediakos een ander centrum achterin bij AZ. In verdedigende opzicht gaf AZ na rust maar weinig weg. Daartegenover stond ook dat de aanval zich slechts op spaarzame momenten liet zien. Myron van Brederode kwam na een uur spelen nog het dichtstbij. De vleugelaanvaller schoot vanaf de rand van het strafschopgebied een halve meter naast.

Tim Krul

Bij Norwich stond de tweede helft oud-AZ'er en vijftienvoudig international Tim Krul onder de lat. De Nederlandse doelman had in het laatste half uur maar weinig te duchten van de thuisploeg. De doelman hoefde enkel op te letten bij een afstandsschot dat recht op hem afging van wederom Van Brederode. Na negentig minuten bleef het zodoende bij 1-1.

AZ is zodoende na de gelijkspelen tegen Shakhtar Donetsk en Norwich City en de winstpartijen tegen Lech Poznan en Standard Luik, nog ongeslagen deze voorbereiding.

Opstelling AZ eerste helft: Ryan; Kasius, Schouten, M. De Wit, Wolfe; Clasie, Mihailovic (Goudmijn/31), Karlsson; Poku, Pavlidis, Van Bommel

Opstelling AZ tweede helft: Verhulst; Kasius (Sugawara/61), Bazoer, Hatzediakos, M. De Wit (Wolfe/72); Mijnans, Goudmijn, Karlsson (D. De Wit/61); Van Brederode, Barasi, Lahdo