Ga naar Content

Vertrek AZ-sterkhouders Reijnders en Kerkez lijkt onvermijdelijk

Niets lijkt een transfer van Tijjani Reijnders naar AC Milan in de weg te zitten. De 24-jarige middenvelder landde maandagavond in Milaan en ondergaat dinsdag een medische keuring. Naar verluidt ligt er een contract voor vijf jaar voor Reijnders klaar. Milos Kerkez is dinsdagavond op het vliegtuig gestapt naar Engeland. 

Tijjani Reijnders en Milos Kerkez - Foto: Foto: Orange Pictures/Patrick Goosen

Reijnders ontbrak zaterdagmiddag al bij de oefenwedstrijd tegen Lech Poznan (4-0). Hij kreeg van AZ de ruimte om zijn droomtransfer naar AC Milan af te ronden. Volgens verschillende media zou de middenvelder rond de twintig miljoen euro opleveren. Daarmee zou hij één van de duurste uitgaande transfers ooit zijn. Vincent Janssen (22 miljoen naar Tottenham Hotspur) in 2016 voert die ranglijst nog aan.  

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Milos Kerkez lijkt zijn laatste wedstrijd voor AZ ook gespeeld te hebben. De 19-jarige linksback staat in belangstelling van Bournemouth en kan een meerjarig contract tekenen bij de club uit de Premier League. Volgens verschillende media staat niets een overgang van Kerkez naar Bournemouth meer in de weg. Hij is dinsdagavond ook op het vliegtuig gestapt naar Engeland. Kerkez heeft net als Reijnders toestemming gekregen om zijn transfer af te ronden. 

De Hongaar maakte begin vorig jaar de omgekeerde overstap van Reijnders; van AC Milan naar AZ. Na het vertrek van Owen Wijndal naar Ajax brak Kerkez door bij de Alkmaarders. Kerkez stond eerder in de belangstelling van Lazio, bij Bournemouth kan hij ploeggenoot worden van Justin Kluivert. Kerkez levert naar verluidt 18 miljoen euro op, inclusief bonussen. Sam Beukema vertrok eerder deze zomer naar Bologna. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52