Ga naar Content

'Bijzondere transfer' Reijnders naar AC Milan aanstaande; AZ-middenvelder in Italië voor afronding

De kans is zeer aannemelijk dat Tijjani Reijnders zijn laatste wedstrijd in het shirt van AZ al heeft gespeeld. De 24-jarige middenvelder is gesprek met AC Milan om zijn transfer af te ronden. Hij ontbrak daardoor zaterdagmiddag al bij de oefenwedstrijd tegen Lech Poznan (4-0). 

Tijjani Reijnders - Foto: Foto: Orange Pictures/Patrick Goosen

Reijnders heeft van AZ toestemming gekregen om met Milan te praten. De berichten dat hij rond zou zijn met de Italiaanse topclub zijn echter voorbarig. Volgens verschillende media zou de middenvelder rond de twintig miljoen euro opleveren. Daarmee zou hij één van de duurste uitgaande transfers ooit zijn. Vincent Janssen (22 miljoen naar Tottenham Hotspur) in 2016 voert die ranglijst nog aan. 

AZ-trainer Pascal Jansen bevestigt dat de kans groot is dat Reijnders niet terugkeert bij de Alkmaarders. "Ti heeft de ruimte gekregen om te onderhandelen. Het is aan hem om eruit te komen. Ik houd overal rekening mee", zegt Jansen die het een bijzondere overstap zou vinden. "Het is vanuit AZ naar AC Milan een behoorlijke stap. Het geeft ook aan hoe ver wij zijn en dat spelers zich dusdanig kunnen ontwikkelen dat de absolute top in Europa voor ze komt."

Tekst gaat verder onder de video.

AZ-trainer Pascal Jansen over de aanstaande transfer van Tijjani Reijnders - NH Sport / Stephan Brandhorst

"Er zijn heel veel gasten van vorig jaar nog, ook een aantal nieuwelingen. Tijjani Reijnders en Sam Beukema zijn vertrokken en de rest is gebleven", stelt Dani de Wit. "Ik heb dat ik lekker mijn ding kan doen en er gewoon weer sta. Voor mij is dat dan helemaal prima. Normaal gesproken ga ik voor de '10-positie'."

Dani de Wit over het vertrek van Tijjani Reijnders en de selectie - NH Sport / Stephan Brandhorst

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52