Ga naar Content

Gijs Brouwer strandt in eerste ronde Wimbledon; Van de Zandschulp wel door op heilige gras

Na de teleurstellende uitschakeling van Tallon Griekspoor gisteren, is het ook Gijs Brouwer uit Venhuizen niet gelukt om de tweede ronde te halen van Wimbledon. Botic van de Zandschulp daarentegen hield de Noord-Hollandse eer hoog door zijn partij wel te winnen. De tennisser uit Amstelveen won in vijf sets van de Chinees Zhizhen Zhang: 6-2, 6-7, 6-7, 6-3 en 2-6. 

Gijs Brouwer - Foto: Orange Pictures

Het duel tussen Van de Zandschulp en Zhang zou eigenlijk op dinsdag gespeeld worden. Maar vanwege de hevige regenval in Londen ging de wedstrijd vandaag pas door. Zhang (ATP-52) begon ijzersterk aan de partij en had al snel de eerste set binnen. Hierna was Van de Zandschulp wakker geschud en begon aan een opmars. Zowel de tweede als derde set gingen via een tiebreak naar de nummer 44 van de wereld. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

In de vierde set kwam Zhang toch weer langszij. De vermoeidheid leek toe te slaan bij Van de Zandschulp. Op karakter knokte de Amstelvener zich naar een riante 3-0 voorsprong in de laatste set. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen en wist zodoende de vijfde en beslissende set naar zich toe te trekken. 

Gijs Brouwer

Voor Gijs Brouwer uit Venhuizen zit het avontuur in Londen er ook op. Zonder de aanwezigheid van zijn vader, verloor Brouwer in drie sets van wereldtopper Alexander Zverev: 6-4, 7-6, 7-6. 

Brouwer wist van tevoren dat hij het loodzwaar zou gaan krijgen tegen de nummer 21 van de wereld. Zverev stond vorig maand nog in de halve finale van Roland Garros. Brouwer verkocht zijn huid desondanks erg duur en maakte het Zverev met name met zijn eigen service erg moeilijk. De 27-jarige Brouwer sleepte tot tweemaal toe een tiebreak uit het vuur, maar op de beslissende momenten sloeg de Duitser steeds toe. 

Na de uitschakeling van Brouwer en Griekspoor is Van de Zandschulp nu nog de enige overgebleven Nederlander in het hoofdtoernooi van Wimbledon. 

Lees ook