Ga naar Content

Levende standbeelden overspoelen Zaandam: "Lekker de hele dag gek doen"

De binnenstad van Zaandam was vandaag het toneel voor levende standbeelden tijdens het Nederlands Kampioenschap Living Statues. Tientallen deelnemers kwamen vanuit heel Nederland naar de Bullekerk in Zaandam om zich een paar uur om te toveren tot standbeeld. "Je bent gewoon lekker de hele dag gek aan het doen, je hoeft even niet jezelf te zijn", vertelt een van de standbeelden.

Levende standbeelden - Foto:

Wat het imiteren van een standbeeld zo leuk maakt? "Het entertainen van mensen, dat is even heel wat anders dan de dagelijkse sleur", vertelt een van de levende standbeelden aan NH. "Mensen vermaken, dat maakt het allemaal leuk", voegt een andere deelnemer eraan toe. 

Vanaf 13.00 uur 's middags waren de standbeelden te bewonderen langs de looproute vanaf de Bullekerk tot aan het eind van het Westeinde. De route werd druk bezocht en de eerste levende standbeelden maakten indruk bij de bezoekers. "Het is hartstikke mooi, echt prachtig."

Kampioenen

Zowel jonge als oude deelnemers komen af op het evenement. Zo is er ook een Kids Statues-kampioenschap voor kinderen.

Eerder werd in Alkmaar de kampioenenexpositie gehouden, waarbij louter kampioenen van eerdere kampioenschappen van Living Statues deelnamen. 

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.