Ga naar Content

Steverink maakte pikante overstap van VOC naar Venlo

Na één seizoen voor VOC te hebben gespeeld maakt handbalster Romé Steverink de overstap naar concurrent Venlo. De rechterhoekspeelster won afgelopen seizoen ten koste van haar nieuwe werkgever met VOC de landstitel.

Romé Steverink neemt namens VOC het vijandelijke doel onder vuur - Foto: Orange Pictures

Venlo zal al de vierde club worden voor de pas 20-jarige Steverink. De 51-voudig jeugdinternational begon met handballen bij Kwiek in Raalte en maakte op haar achttiende de overstap naar VZV uit het Noord-Hollandse 't Veld. Na één jaar werd ze al opgepikt door topclub VOC. Met de Amsterdamse formatie won ze afgelopen seizoen de landstitel.

Steverink laat op de website van haar nieuwe club weten het handbal te gaan combineren met een nieuwe studie in Nijmegen. "Een paar weken terug kwam Venlo op mijn pad en zij geven mij de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen als handbalster en de balans te vinden tussen mijn studie Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit en topsport", aldus Steverink. 

Europa Cup

Met haar nieuwe club Venlo zal Steverink bovendien Europees handbal gaan spelen. VOC liet eerder weten af te zien van een Europees avontuur vanwege de hoge kosten die hiermee gepaard gaan. Steverink: "Ik hoop vooral met mijn snelheid extra waarde toe te kunnen voegen aan het team. Het lijkt mij geweldig om dit jaar met Venlo Europees te mogen spelen en voor de nationale prijzen te strijden."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook