Ga naar Content

Sail zit erop! Honderden toeschouwers zwaaien de schepen uit

Na vier dagen schepen, gezelligheid en ook wel best wat regen zit Sail 2023 in Den Helder er weer op. De bemanningsleden van de schepen maakten zich vanochtend klaar om Den Helder weer te verlaten en voeren nog een keer langs het belangstellende publiek tijdens de Sail Out. Het was een prachtig gezicht voor alle toeschouwers die vanaf de dijk nog een laatste keer naar de reusachtige tallships en het varend erfgoed wilden kijken. 

Sail Out in Den Helder - Foto: NH Media / Kelly Blok

Vanwege een sterkte tegenwind en stroming in aantocht, besloot de organisatie om de Sail Out een uurtje te vervroegen. Rond twee uur vanmiddag voeren alle tallships, het varend erfgoed en ook schepen van de marine nog één laatste keer langs al het publiek. Dat zorgde voor een prachtig plaatje en daarom zaten honderden mensen voor 14.00 uur al klaar op de dijk om de schepen uit te zwaaien. 

Reuze vermaakt

Bezoekers zaten op kleedjes of brachten stoelen mee en thermoskannen met koffie en thee. Ze stonden klaar om urenlang te kijken naar de bijzondere schepen. Het was een mooie afsluiting van vier dagen feest in Den Helder. "Het was een hele gezellige Sail. Ik heb me reuze vermaakt", vertelt een bezoeker tegen NH. 

De Sail Out zorgde voor een prachtig plaatje en is in onderstaande video te zien. De tekst gaat door onder de video. 

Sail Out - NH Nieuws

De bijzondere schepen werden door talloze hobbyfotografen maar wat graag vastgelegd. "Het is altijd wel genieten om hier even te staan en de schepen naar buiten zien te gaan. En zeker deze schepen, die toch heel bijzonder zijn", vertelt een bezoeker met een camera om zijn nek.

Allerlaatste groet

Maar aan al het moois komt een eind: de schepen keren weer huiswaarts en de tallships maken zich klaar voor de Tall Ships Race, met als eerste stop Hartlepool in Engeland. "Het is jammer dat het alweer voorbij is. Een allerlaatste groet en dan weer wachten op een volgende Sail", aldus een bezoeker. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]