Ga naar Content

Bestelling Koggenland betekent doorstart voor afvalplastic tiny houses Edwin ter Velde

Blijdschap bij Edwin ter Velde, de man achter het bedrijf Clean2Anywhere dat tiny houses maakt van afvalplastic. De bestelling van Koggenland van ieder geval 5 en waarschijnlijk nog eens 25 woningen geven de lang gekoesterde impuls om verder te gaan. Daarvoor waren er vaak enthousiaste bezoeken van gemeente, maar bleef het vooral bij mooie praatjes. Nu kan hij en zijn medewerkers echt aan de slag.

De circulaire tiny houses zijn bedacht door Edwin ter Velde. Zijn doel? Een duurzame oplossing bieden voor de woningnood, die tegelijkertijd bijdraagt aan het sociale vraagstuk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

"De huisjes worden gemaakt van de inhoud van je vuilnisbak", vertelt Edwin ter Velde trots. "En in elkaar gezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Voor en door de stad

Lange tijd was er vanuit gemeenten weinig animo voor het daadwerkelijk aankopen van de huisjes. Zo waren er onder meer onzekerheden over welke bestemming de huisjes zouden krijgen en was er schaarste aan grond.

Maar nu er vijf zijn aangekocht door de gemeente Koggenland is er weer een doorstart in de productie, volgens Ter Velde. Wanneer de huisjes geplaatst zullen worden, is nog niet zeker. De gemeente moet namelijk nog wel tijdelijke vergunningen verlenen voor de woongrond. 

Maar Ter Velde ziet het positief in. "Wat mij betreft gaan we meerdere fabrieken starten. Onze doelstelling is dat we in elke stad waar dit vraagstuk speelt zo'n fabriek neerzetten. Niet voor eigen glorie, maar juist voor en door de stad."

Lees ook

Tip ons!

💬 Stuur een Whatsapp-bericht met een tip, foto of video naar 06-30093003 (handig om op te slaan in je telefoon)!

📧 Contacteer de redactie of journalisten bij jou in de buurt via ons tipformulier.

Op de hoogte blijven?

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.