Ga naar Content

Kickbokser Osaro pakt interim-wereldtitel in het zwaargewicht bij Glory

Tariq Osaro heeft voor een gigantische verrassing gezorgd tijdens Collision 5. De 27-jarige kickbokser, die wordt getraind door Mike Passenier, won met knock-out van Antonio Plazabat in de vijfde ronde. Later dit jaar mag Osaro bij Glory de uitdaging aangaan tegen Rico Verhoeven, de huidige wereldkampioen in het zwaargewicht. 

Tariq Osaro versloeg Antonio Plazibat met een knock-out - Foto: Glory

Glory had de interim-wereldtitel in het leven geroepen, omdat Verhoeven kampt met een zware knieblessure op. Tijdens de tweede ronde bleek scheidsrechter Edward Strijkert niet veilig. Plazibat gaf hem namelijk een harde uppercut en Strijkert moest zich laten vervangen.

Het lukte Jay Overmeer eerder op de avond niet om de belangrijkste partij uit zijn carrière winnend af te sluiten. De kickbokser uit Badhoevedorp verloor in Rotterdam het gevecht om de wereldtitel bij het weltergewicht van titelverdediger Endy Semeleer tijdens Collision 5. Het was de eerste nederlaag voor Overmeer bij Glory.  

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Semeleer werd door unanieme beslissing van de jury uitgeroepen tot de winnaar van het gevecht. De Curaçaoënaar is sinds juni 2022 de wereldkampioen in de gewichtsklasse weltergewicht. Door de nederlaag van Overmeer is Verhoeven op dit moment de enige Nederlandse wereldkampioen bij Glory. 

De Amsterdammer Ibrahim El Bouni was eerder op de avond wél succesvol. Hij versloeg de Braziliaan Felipe Micheletti na drie rondes op unanieme beslissing van de jury. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52