Start van hoofdcontent

BADHOEVEDORP

nl

Glory 80: Jay Overmeer wint met technische knock-out van Jos van Belzen

19 maart 2022, 20.00 uur · Aangepast 19 maart 2022, 22.38 uur · Door Stef Swagers

Het kickboksduel tussen Jay Overmeer uit Badhoevedorp en IJmuidenaar Jos van Belzen is gewonnen door Overmeer. In de tweede ronde ging Van Belzen drie keer neer, waarna de scheidsrechter een einde maakte aan de wedstrijd (technische knock-out). De avond eindigde in mineur, omdat toeschouwers met elkaar op de vuist gingen.

Foto: Jos van Belzen (l) en Jay Overmeer (r)

In de eerste ronde waren de kickboksers aan elkaar gewaagd, maar de jury wees Overmeer unaniem aan als de betere. Dat klopte, want in ronde twee was het gedaan met Van Belzen. Hij stond nog twee keer op na een klap van Overmeer, maar bij de derde keer was het klaar in het Belgische Hasselt.

Voor Overmeer was het zijn debuut op Glory. Van Belzen vocht al meerdere partijen, maar dit was zijn eerste gevecht in de categorie tot 77 kilogram.

NH Sport maakte in aanloop naar de partij onderstaande reportage. Tekst gaat verder onder de video.

Noord-Hollands onderonsje op Glory 80 Overmeer vs. Van Belzen - NH Nieuws

Rellen maken einde aan de avond

Later op de avond ging het mis tijdens het gevecht tussen Badr Hari en Arkadiusz Wrzosek. Toeschouwers kregen het met elkaar aan de stok en er vlogen stoelen stoelen door de Trixxo Arena. Daarna werd besloten om vanwege veiligheidsredenen niet meer verder te gaan. Amsterdammer Levi Rigters kwam daardoor niet in actie tegen Jamal Ben Saddik.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]