Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

Kickbokser Levi Rigters niet bang voor 'Goliath' Ben Saddik: "Ik ken zijn zwaktes"

22 februari 2022, 17.45 uur · Aangepast 22 februari 2022, 18.26 uur · Door Frank van der Meijden

Kickbokser Levi Rigters is tijdens Glory 80 één van de twee hoofdgevechten van de avond. De inwoner van Amsterdam treft op zaterdag 19 maart in Jamal Ben Saddik de tot nu toe grootste uitdaging in zijn carrière. "Als ik deze partij win, kom ik heel dicht bij mijn droom."

Levi Rigters staat voor het tot nu toe belangrijkste gevecht uit ze leven - NH Sport

Voor Rigters, de nummer vier van de ranglijst bij de zwaargewichten, is het aankomend gevecht met afstand het belangrijkste en grootste duel uit zijn loopbaan. Ben Saddik staat al jaren aan de top en was in oktober nog dichtbij een overwinning op regerend kampioen Rico Verhoeven. 

"Iedereen weet van Ben Saddik dat zijn dekking en conditie niet goed zijn"

kickbokser Levi Rigters

De 26-jarige Rigters ligt vooralsnog niet wakker van het belang van zijn partij tegen Ben Saddik. Rigters zal bij een eventuele nederlaag tegen 'The Goliath', naar verwachting langer moeten wachten op een partij tegen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven. Rigters gaat allereerst vol vertrouwen het duel tegen Ben Saddik tegemoet en heeft de zwaktes van zijn opponent al in kaart gebracht. 

Levi Rigters ligt niet wakker van Jamal Ben Saddik - NH Sport

Uitspraken Remy Bonjasky

Voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky keek deze week al verder dan het gevecht van Rigters tegen Ben Saddik. Bonjasky gaf Rigters het advies om na een eventuele overwinning op Ben Saddik, niet meteen voor een titelgevecht met Rico Verhoeven gaan. Rigters daarentegen wil niet wijken van zijn doel: wereldkampioen zijn voor hij 28 jaar is. 

Levi Rigters wil voor zijn 28e Rico Verhoeven verslaan - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]