Ga naar Content

Koeman aast op revanche in troostfinale Nations League: "Tweede nederlaag teleurstellend"

Het Nederlands elftal speelt dit seizoen nog één wedstrijd en daarna kunnen de internationals op vakantie. Door de nederlaag tegen Kroatië van afgelopen woensdag speelt Oranje om de derde plaats tegen Italië. "Een tweede nederlaag zou heel teleurstellen zijn, maar de EK-kwalificatie voert de boventoon", zei bondscoach Ronald Koeman op een zeer korte persconferentie. 

Ronald Koeman - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

De geboren Zaankanter aast op revanche na de pijnlijke nederlaag tegen Kroatië (4-2) eerder deze week. "We hebben niet veel momenten dat we samen komen. Woensdag deden we ook veel dingen goed en dat willen we doorzetten. Die twee tegengoals, niet de penalty's, werden ook niet goed verdedigd."

"We moeten veel agressiever zijn rondom de zestien", vervolgt Koeman. "Je moet veel dichter bij je directe tegenstander staan. Qua communicatie kan het ook veel beter."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Denzel Dumfries, rechtsback van Internazionale, schoof ook aan en heeft zin in de confrontatie met Italië. "We zijn allemaal trots om voor het Nederlands elftal te spelen, maar we gingen liever voor de eerste plek. Het is wel een belangrijk meetmoment in het proces. Italië geeft nog een extra stimulans, omdat veel ploeggenoten daar spelen."

"We zijn bezig met de kwalificatie voor het EK 2024", stelt Koeman. "Dat voert uiteindelijk de boventoon, maar een duel tegen Italië is altijd een topwedstrijd. Ze wonnen eerst het EK en plaatsten zich vervolgens niet voor het WK. Ze zijn altijd moeilijk te verslaan."

De troostfinale is morgen in Enschede, aftrap is 15.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52