Ga naar Content

Bondscoach Ronald Koeman: klap Berghuis is hem niet fataal geworden

Volgens Ronald Koeman ligt de afwezigheid van Steven Berghuis bij Oranje niet aan de klap, die hij onlangs gaf aan een fan van FC Twente. "Die keuze is gewoon gebaseerd op zijn vorm, dat heeft niks te maken met dat incident", stelde de bondscoach op de persconferentie voor de halve finale van de Nations League tegen Kroatië. 

Bondscoach Ronald Koeman tijdens de persconferentie - Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

In de selectie van Oranje was er plaats voor twee Ajacieden: Jurrien Timber en Steven Bergwijn. Naast Berghuis vielen Brian Brobbey en Davy Klaassen af voor het Nederlands elftal. Dat kwam mede door de slechte prestaties van de Amsterdammers, erkent Koeman. "Natuurlijk kijk je naar fitheid en het niveau. Dat lukt niet altijd, omdat je ook te maken hebt met posities en concurrentie. Het is duidelijk dat deze selectie is gebaseerd op wat ik heb gezien."

Brobbey zit wel bij de EK-selectie van Jong Oranje. Mitchel Bakker (Purmerend) en Jeremie Frimpong besloten dat toernooi te laten schieten. Vooral laatstgenoemde kreeg een aardige veeg uit de pan van Koeman: "Nee, dat vind ik niet goed. Ik vind dit niet oké. Jong Oranje speelt een EK en als de speler denkt dat hij het niveau is ontstegen, neemt hij de verkeerde beslissing."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Tijdens het gesprek met de aanwezige journalisten zoomde Koeman ook in op de situatie van Volendammer Joey Veerman. "Ik heb hem gesproken in Eindhoven. We hebben in maart met hem gezeten, dus hij weet wat er soms aan ontbreekt, ongeacht zijn goede kwaliteiten. Op het allerhoogste niveau moet alles goed zijn."

"Je zag hoe blij Portugal was in 2019, toen we tegen ze speelden", reageert Koeman op de vraag of de Nations League een prijs is. "Ze praten nog steeds over 1988 met acht ploegen, dat zegt genoeg. Er staat wel iets achter je naam en dat beseffen we ook. We zijn getergd om de prijs dan ook te winnen."

Nederland speelt komende woensdag 20.45 uur in de Kuip tegen Kroatië in de halve finale van de Nations League. Spanje en Italië staan donderdag in de andere halve finale. Mocht Oranje de finale halen, speelt het zondagavond 20.45 uur en anders 's middags 15.00 uur. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Kijk elke maandag om 17.10 uur naar NH Sport op tv
  • Luister op vrijdag van 19-22 uur en zondag van 17-19 uur naar NH Sport op NH Radio
  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
Tips of opmerkingen? Mail naar [email protected] of bel 088 - 850 51 52