Ga naar Content

Oppermachtige Tallon Griekspoor plaatst zich zonder moeite voor finale grastoernooi

Een nieuw unicum voor Tallon Griekspoor. De 26-jarige tennisser uit Nieuw-Vennep heeft zich zaterdagavond voor het eerst in zijn loopbaan geplaatst voor de finale van het grastoernooi in Rosmalen. Hij was binnen twee sets klaar met de Fin Emil Ruusuvuori: 6-4, 7-5. Mocht Griekspoor zondag winnen, dan treedt hij in de voetsporen van landgenoot Tim van Rijthoven. 

Tennisser Tallon Griekspoor in actie op Roland Garros - Foto: Pro Shots / SIPA USA

Griekspoor treft zondag in de finale de Australiër Jordan Thompson. Hij versloeg eerder op de dag zijn landgenoot Rinky Hijikata (7-6 (5), 6-3).

Het was voor Griekspoor de eerste keer dat hij tegen Ruusuvuori speelde. De Noord-Hollander pakte een break in de eerste set en was daarin te sterk voor de Fin: 6-4. Het werd een zeer spannende tweede set, omdat de Fin daarin wel goed mee kon. Hij kreeg op 5-4 zelfs een setpunt, die pareerde Griekspoor en won vervolgens met 7-5. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Eerder dit jaar pakte Griekspoor in Pune zijn eerste titel op een ATP-toernooi. Ongeacht het resultaat in de finale is de Nieuw-Venneper vanaf maandag de hoogst geklasseerde tennisser van Nederland. Hij is op dit moment de nummer 38 van de wereld en Botic van de Zandschulp 34e. De Amstelvener raakt echter punten kwijt van het grastoernooi van Queen's, hij stond daar vorig jaar in de halve finale. 

De finale tussen Griekspoor en Thompson begint zondag niet voor 14.30 uur in Rosmalen. 

Lees ook