Ga naar Content

Tennisser Tallon Griekspoor voor het eerst naar halve finale grastoernooi Rosmalen

Tennisser Tallon Griekspoor uit Nieuw-Vennep heeft zich voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor de halve finale van het grastoernooi in Rosmalen. Griekspoor was in drie sets te sterk voor de als nummer vier geplaatste Alex de Minaur uit Australië.

Foto: Orange Pictures

De eerste set ging nog wel naar De Minaur met 4-6. Daarna begon het te draaien bij Griekspoor en pakte hij de tweede set met 6-3. In de derde set was het spannend, maar de Noord-Hollander brak de Australiër al vroeg in de set. Die break hield hij vast en in een love game en pakte hij de derde set met 6-4.

Morgen speelt de nummer 38 van de wereld de halve finale. Hij neemt het op Emil Ruusuvuori uit Finland of Jannik Sinner uit Italië.

Hoogst geklasseerde Nederlander

Griekspoor lost Botic van de Zandschulp vanaf volgende week af als hoogst geklasseerde tennisser van Nederland. De Noord-Hollander is op dit moment de nummer 38 van de wereld. Van de Zandschulp staat nu 34e, maar hij verliest maandag zijn punten van van het grastoernooi van Queen's. Daar stond hij vorig jaar in de halve finale.

Lees ook