Nieuw-Venneper Tallon Griekspoor kan niet stunten in Parijse thriller

Een overwinning zat er zeker in voor Tallon Griekspoor in de tweede ronde van Roland Garros. In de vierde set was de tennisser uit Nieuw-Vennep dichtbij, maar uiteindelijk moest hij na bijna vijf uur zijn meerdere erkennen in Hubert Hurkacz: 3-6, 7-5, 7-6 (13), 6-7 (5), 4-6.

Tennisser Tallon Griekspoor in actie op Roland Garros - Foto: Pro Shots / SIPA USA

Op baan zeven in Parijs maakten Tallon Griekspoor en Hubert Hurkacz er een zeer vermakelijke pot tennis van. Met name de derde set werd een thriller. Griekspoor overleefde in de tiebreak vijf setpoints en was zelf met zijn zesde setpoint wel succesvol. De tiebreak duurde een klein half uur.

Vierde set

Het dichtst bij een overwinning kwam Griekspoor in de vierde set. Bij een 5-4-voorsprong mocht de nummer 39 van de wereld serveren voor de wedstrijd, maar hij gaf zijn game weg. Daarna trok de Poolse nummer veertien van de mondiale ranking zowel de vierde als vijfde set naar zich toe. De partij duurde in totaal 4 uur en 44 minuten.

Van de Zandschulp

Vorig jaar verloor de 26-jarige Griekspoor ook al in de tweede ronde. In de vorige ronde verloor Botic van de Zandschulp. De Amstelvener ging verrassend kopje onder tegen de Argentijnse qualifier Thiago Tirante.

Griekspoor begon wegens een enkelblessure niet helemaal fit aan Roland Garros. In de vierde set liet hij zich ook even behandelen aan zijn voet. Waarschijnlijk ondergaat de Nieuw-Venneper binnenkort een operatie aan zijn kwetsuur.